Het voorvaderlijk erfgoed
Boek

Het voorvaderlijk erfgoed (februari 2023)/ scenario Richard D. Nolane, tekeningen Zeljko Vladetic ; inkleuring Facio ; vertaling [uit het Frans]: Dieter Van Tilburgh

Een held uit de Eerste Wereldoorlog staat in 1939 aan het hoofd van een geheime expeditie in Irak, met als doel een bondgenootschap aan te gaan met de plaatselijke nationalisten. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een verstripping van de sciencefictiontetralogie van Stéphane Przybylski. Het verhaal speelt zich af in juni 1939 en volgt Friedrich Saxhäuser, een held uit de Eerste Wereldoorlog en een buitengewoon officier die nu de inlichtingendiensten van het Reich navigeert. Hij leidt een geheime archeologische expeditie in Irak met als officieus doel een bondgenootschap aan te gaan met de plaatselijke nationalisten om de Britse invloed in het Midden-Oosten te ondermijnen. Saxhäuser ontdekt dat hij de machtsverhouding helemaal kan doen kantelen, maar hiervoor moet hij buitenaardse technologie naar Duitsland vervoeren. Hij heeft echter steeds meer twijfels bij de legitimiteit van het naziregime. En bovendien zijn er mysterieuze lichten in de hemel en het gevoel dat hij voortdurend in de gaten wordt gehouden. Ballonstrip met semi-realistische tekeningen in kleur. Nolane (1955) is een bekende Franse stripscenarist, sciencefictionschrijver en ufoloog. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Het kasteel van miljoenen jaren'.

Specificaties

Nederlands | 9789463945585 | 56 pagina's

Titel Het voorvaderlijk erfgoed
Auteur Zeljko Vladetic
Secundaire auteur Richard D. Nolane ; Stéphane Przybylski ; ... Facio ; Dieter Van Tilburgh
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Genk : Uitgeverij Daedalus, februari 2023
Overige gegevens 56 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Naar het werk van Stéphane Przybylski - Vertaling van: L'héritage des ancêtres. - Editions Soleil, (c)2021. - (Le château des millions d'années ; 1)
ISBN 9789463945585
PPN 439566460
Genre stripverhaal - historische roman - science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kasteel van miljoenen jaren
Boek

Het kasteel van miljoenen jaren (2023-...)

vol. 1
Uitgeleend
Zeljko Vladetic