Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
De grote wilde vaart
Boek

De grote wilde vaart wereldhavens en globalisering ([2023])/ Aafke Steenhuis en Jan Joost Teunissen, illustraties Aafke Steenuis ; fotografie Joop van Putten ; kaarten Richard Bos

Overzicht van de geschiedenis en ontwikkeling van wereldhavens, met aandacht voor de economische, politieke en maatschappelijke aspecten. Met kaarten en kleurenillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over wereldhavens en globalisering. Het boek onderzoekt de ontwikkeling van wereldhavens, hun rol in de wereldhandel en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, zoals klimaatverandering en geopolitieke spanningen. De auteurs reisden naar belangrijke havens over de hele wereld, waaronder Shanghai, Dubai, Rotterdam en Hamburg, en bieden een verslag van hun bevindingen. Informatief en verhalend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met kaarten en schilderachtige illustraties van steden, landschappen en havens. Aafke Steenuis (Delfzijl, 1946) is een Nederlandse schrijver, kunstschilder en journalist. In 1991 richtte ze met o.a. Jan Joost de Golfgroep op, een discussiegroep over internationale politieke thema's. Ze schreef vele boeken. Jan Joost Teunissen (1948) is een Nederlandse schrijver, onderzoeker en redacteur. In 1987 richtte hij een internationaal onderzoekscentrum op, het Forum on Debt and Development, dat het internationale financiële systeem wilde verbeteren.

Specificaties

Nederlands | 9789462585911 | 319 pagina's

Titel De grote wilde vaart : wereldhavens en globalisering
Auteur Aafke Steenuis
Secundaire auteur Jan Joost Teunissen ; Joop van Putten ; Richard Bos
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : WBOOKS, [2023]
Overige gegevens 319 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462585911
PPN 439042046
Rubriekscode 658.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Havens ; Havenbedrijf ; Globalisering
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Havens