Dagblad bedreigd!
Boek

Dagblad bedreigd! ([2023])/ tekst en tekeningen: Daan van Oostenbrugge

Sander, Rhodé en Michiel kamperen op de Veluwe. Dierenactivisten zorgen er voor gevaarlijke situaties. Hebben de activisten ook te maken met de bedreiging van journalisten van het Reformatorisch Dagblad? De vrienden gaan op onderzoek uit. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Een spannend stripverhaal over een groepje speurders. Tijdens een schooluitje naar het Reformatorisch Dagblad in Apeldoorn leren Sander, Rhodé en Michiel dat de krant en haar redacteuren bedreigd worden door dierenactivisten. De activisten zijn ontevreden over de berichtgeving van de krant. In de dagen die volgen, ontstaat er chaos op de Veluwe. Dieren worden vrijgelaten, wat leidt tot gevaarlijke situaties. De kinderen gaan op onderzoek uit om de daders te vinden. Het verhaal culmineert in een spannende finale in het midden van de nacht. Ballonstrip met gekleurde illustraties in een traditionele striptekenstijl met stiftinkleuring. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Campers', en is een verstripping van het boek 'Het persalarm' van Johan Leeflang. Daan van Oostenbrugge is een bekende Nederlandse auteur, illustrator en stripmaker.

Specificaties

Nederlands | 9789402908848 | 63 pagina's

Titel Dagblad bedreigd!
Auteur Daan van Oostenbrugge
Secundaire auteur Johan Leeflang
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : de Banier uitgeverij, [2023]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Stripboek over 'Campers Het persalarm' van Johan Leeflang - Stripbewerking van: Het persalarm. - 2021. - (Campers ; 6e deel)
ISBN 9789402908848
PPN 438714253
Genre stripverhaal - detectiveroman - protestants milieu
Thematrefwoord Vakanties ; Veluwe ; Dierenbescherming ; Journalisten
Taal Nederlands