Leuven
Boek

Leuven een gids voor thuisblijvers en passanten ([2023])/ Eric Min, eindredactie Hadewijch Ceulemans ; fotografie Roel Hendrickx

Verhalende reisgids over Leuven, waarin de schrijver de lezer meeneemt op een wandeling langs de culturele en historische hoogtepunten van de stad. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhalende reisgids over Leuven, waarin de schrijver de lezer meeneemt op een culturele en historische wandeling door de stad. Vlak bij Brussel ervaar je in Leuven de rust van een provinciestad, maar evengoed de koorts van het nieuwe, stelt Eric Min. In de veeltalige straten van Leuven is het stof van het verleden gaan liggen, maar de verhalen worden doorgegeven. Hoe vertel je een stad? Hoe vertrouw je de plek toe aan inwoners die haar beter willen kennen en aan al of niet toevallige bezoekers? In deze gids neemt schrijver en Leuvenaar Eric Min de lezer mee op een lange, liefdevolle wandeling door de stad. In onderhoudende stijl geschreven, met informatieve beschrijvingen van highlights, historie, kunst en cultuur, horeca en bekende Leuvense personen. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met kleurenfoto's. Eric Min (Leuven, 1959) is een bekende Belgische journalist, criticus en schrijver. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789460583568 | 220 pagina's

Titel Leuven : een gids voor thuisblijvers en passanten
Auteur Eric Min
Secundaire auteur Hadewijch Ceulemans ; Roel Hendrickx
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Luster, [2023]
Overige gegevens 220 pagina's - foto's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index
ISBN 9789460583568
PPN 44019881X
Rubriekscode België 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leuven; Reisgidsen ; Leuven; Cultuurgeschiedenis
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord België (Leuven)