Wilde kater
Boek

Wilde kater ([2023])/ Katja Brandis, met illustraties van Claudia Carls ; vertaald [uit het Duits] door Ingrid Vandekerckhove

De jonge woodwalker Dorian woont als kat met zijn moeder en broers bij Al, maar hij is benieuwd naar een leven als mens. Hij komt in een weeshuis terecht, waar hij de wolven-woodwalker Bo ontmoet en samen gaan ze op reis naar een speciale school. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het derde deel uit de serie 'Woodwalkers & Friends'*. De jonge woodwalker Dorian woont als kat bij Al met zijn moeder en broers. Hij is nieuwsgierig naar een leven als mens en komt in zijn mensengedaante in een weeshuis terecht, waar hij wolven-woodwalker Bo ontmoet. Na een tijdje bij een gezin te hebben gewoond, besluit hij met Bo naar een school voor woodwalkers in het noordwesten van de Verenigde Staten te reizen. Tijdens hun reis ontmoeten ze het eekhoornmeisje Holly. Lichtvoetig en met vaart geschreven. Met realistische illustraties van katten en enkele andere dieren in grijstinten. Vanaf ca. 10 jaar. Katja Brandis (1970) is een Duitse auteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789044847543 | 348 pagina's

Titel Wilde kater
Auteur Katja Brandis
Secundaire auteur Claudia Carls ; Ingrid Vandekerckhove
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2023]
Overige gegevens 348 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Wilder kater, weite Welt. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2022. - (Woodwalkers & Friends)
ISBN 9789044847543
PPN 440102308
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Weeskinderen ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woodwalkers & friends
Boek

Woodwalkers & friends (2023-...)

vol. 3
Uitgeleend
Katja Brandis