Het huis aan de Prinsengracht
Boek

Het huis aan de Prinsengracht ([2023])/ Thomas Harding, Britta Teckentrup, vertaald [uit het Duits] door Annelies Jorna

De geschiedenis van een vierhonderd jaar oud huis in Amsterdam, waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook met haar familie. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een leerzaam boek over de geschiedenis van Prinsengracht 362, een 400 jaar oud huis in Amsterdam. Het was het onderduikadres van onder meer de familie Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door de jaren heen woonden er verschillende mensen en huisvestte deze markante plek verschillende bedrijfjes en een paardenstal. Tegenwoordig is het een museum en de thuisbasis van de Anne Frank Stichting. Informatief en ietwat gedragen geschreven. Met illustraties in vlakke vormen en een gedempt maar realistisch kleurenpalet, met veel verschillende texturen. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar. Thomas Harding (Londen, 1968) is een wereldberoemde Britse journalist en non-fictieschrijver. Hij heeft veel prijzen gewonnen voor zijn boeken, die in meer dan zestien talen zijn vertaald. Als journalist werkt hij voor o.a. The Guardian en hij presenteert radio- en tv-programma's. Britta Teckentrup (1969) is een bekroonde kunstenares en auteur. Ze studeerde aan St. Martin's College en The Royal College of Arts in Londen en heeft meer dan honderd kinderboeken geschreven en geïllustreerd.

Specificaties

Nederlands | 9789045129433

Titel Het huis aan de Prinsengracht
Auteur Thomas Harding
Secundaire auteur Britta Teckentrup ; Annelies Jorna
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, [2023]
Overige gegevens 52 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 × 29 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Anne Frank Stichting - Tekst Thomas Harding, illustraties Britta Teckentrup - Vertaling van: Das alte Haus an der Gracht. - Berlin : Verlagshaus Jacoby & Stuart, (c)2023
ISBN 9789045129433
PPN 439115159
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Anne Frank Huis (Amsterdam) ; Frank, Anne
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Oorlogsmusea