Schetsen en tekenen in kleur
Boek

Schetsen en tekenen in kleur tips en technieken voor tekenen op locatie ([2023])/ Shari Blaukopf, vertaling [uit het Engels]: Marthe Philipse ; redactie: iMport/eXport

Handleiding voor het maken van urban sketches, met de nadruk op kleurgebruik en met tips om tekeningen meer kracht en expressie te geven. Met kleurenillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een praktisch boek over schetsen en tekenen in kleur. Het boek legt de nadruk op kleurgebruik en biedt tips en technieken om meer kracht en expressie te geven aan tekeningen. Het is gericht op het snel vastleggen van de omgeving op papier (urban sketching), ongeacht of er wordt gewerkt met potlood, pen, waterverf, markers of een combinatie daarvan. Instructief en begrijpelijk geschreven. Met veel kleurenillustraties. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Urban sketching'. Shari Blaukopf is een schetser, aquarellist, docent en artblogger. Ze is een van de voornaamste leden van de Canadese vereniging van aquarellisten en een van de oprichters van de groep Urban Sketchers in Montreal. Ze geeft workshops in Europa en Noord-Amerika, nam als docent deel aan Urban Sketchers Symposia en het Urban Sketchers Workshop Program.

Specificaties

Nederlands | 9789463596947 | 112 pagina's

Titel Schetsen en tekenen in kleur : tips en technieken voor tekenen op locatie
Auteur Shari Blaukopf
Instelling /iMport/eXport, Emden
Secundaire auteur Marthe Philipse
Type materiaal Boek
Uitgave [Kerkdriel] : Librero, [2023]
Overige gegevens 112 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Working with color. - Quarry Books, (c)2019
ISBN 9789463596947
PPN 439194407
Rubriekscode 741
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tekenen ; Schetsen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen

Relaties/Serie

Urban sketching
Boek

Urban sketching (2020-...)

vol.
Uitgeleend