Miss Guggenheim
Boek

Miss Guggenheim roman over het leven van kunstverzamelaarster Peggy Guggenheim ([2023])/ Leah Hayden, vertaald uit het Duits door Carolijn Visschers

Peggy Guggenheim (1898-1979) emigreert begin jaren veertig naar New York en doet er alles aan om haar droom waar te maken: een eigen galerie opzetten om haar collectie Europese moderne kunst te exposeren.

Aanwezigheid

Recensie

Een biografische roman over het leven van kunstverzamelaarster Peggy Guggenheim (1898-1979), de fascinerende en moedige galeriehoudster die de abstracte kunst hielp doorbreken in de Verenigde Staten. Het verhaal begint in 1941, wanneer kunstverzamelaarster Peggy Guggenheim en haar geliefde, schilder Max Ernst, Europa ontvluchten om naar de VS te emigreren. Bij aankomst in New York wordt Max gearresteerd als een vijandige vreemdeling, waardoor Peggy vreest dat hij teruggestuurd wordt naar Duitsland. Ondertussen streeft ze naar het realiseren van haar droom: het opzetten van haar eigen galerie, Art of This Century, om haar collectie Europese moderne kunst te exposeren. Ze wordt geconfronteerd met grote weerstand en haar relatie met Max staat onder druk. In vriendelijke, toegankelijke stijl geschreven. Leah Hayden studeerde Duits, politicologie en filosofie in Heidelberg en de VS, waar ze lange tijd in de buurt van New York woonde.

Specificaties

Nederlands | 9789083293868 | 335 pagina's

Titel Miss Guggenheim : roman over het leven van kunstverzamelaarster Peggy Guggenheim
Auteur Leah Hayden
Secundaire auteur Carolijn Visschers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Orlando, [2023]
Overige gegevens 335 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Miss Guggenheim. - Berlin : Aufbau Taschenbuch, (c)2020
ISBN 9789083293868
PPN 437421570
Genre biografie - historische roman - feministische verhalen
Thematrefwoord Guggenheim, Peggy ; Kunstenaarswereld ; Abstracte kunst
Taal Nederlands