Kraai & Koninkrijk
Boek

Kraai & Koninkrijk ([2021])/ Leigh Bardugo, vertaald [uit het Engels] door Merel Leene

Inej is ontvoerd door de corrupte koopman Jan Van Eck. Kaz en zijn metgezellen proberen haar in Ketterdam te bevrijden. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kaz Brekker is leider van een groep machtige tienerrebellen in de stad Ketterdam in de Grisha-wereld, die in sfeer en naamgeving doet denken aan het 19e-eeuwse Amsterdam. Hij heeft net een missie met succes afgerond. Het is hem en zijn groep gelukt de zoon van de wetenschapper te bevrijden die de drug 'Jurda parem' maakt. Criminelen maken volop jacht op dit drug omdat het de kracht van Grisha enorm versterkt. Kaz en zijn rebellen, o.a. Wylan, Nina, Jesper en Matthias, zijn misleid door de machtige, corrupte koopman Jan Van Eck, die Inej, op wie Kaz verliefd is, heeft gekidnapt en haar martelt om informatie over Kaz te krijgen. De vraag is of ze haar op tijd kunnen redden. De Amerikaanse auteur van tienerromans en SF publiceerde eerder de Grisha-trilogie en 'List en leugens'* dat voorafgaat aan deze nieuwe roman en samen ermee een tweeluik vormt. De Netflix-serie (2021) is gebaseerd op beide series. Het verhaal is spannend door een goed opgebouwde plot met steeds nieuwe ontwikkelingen. De opvallend goede, Amsterdams aandoende sfeertekening en naamgeving zal jongeren extra aanspreken. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463492485

Titel Kraai & Koninkrijk
Uniforme titel Kraai en koninkrijk
Auteur Leigh Bardugo
Secundaire auteur Merel Leene
Type materiaal Boek
Editie [3e druk];
Uitgave [Utrecht] : Blossom Books, [2021]
Overige gegevens 622 genummerde, 18 ongenummerde pagina's - kaarten - 21 cm
Annotatie Op omslag: De Kraaien: Boek II - 1e druk Nederlandse uitgave: Alkmaar : Blossom Books, (c)2016 - Met lijst personages, dankwoord en de eerste 2 hoofdstukken uit: De verminkte koning - Vertaling van: Crooked kingdom. - (c)2016
ISBN 9789463492485
PPN 43175067X
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven ; Magie ; Ontvoeringen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Grisha
Boek

De Grisha (2014-...)

vol. 5
Uitgeleend
Leigh Bardugo
De Kraaien
Boek

De Kraaien (2015-...)

vol. bk. 2
Uitgeleend
Leigh Bardugo