Het bruidsschip
Grote Letter Boek

Het bruidsschip roman ([2023])/ Jody Hedlund, vertaald uit het Engels door Geraldine Damstra

Een jonge, arme vrouw uit het 19e-eeuwse Londen vertrekt nietsvermoedend aan boord van een bruidsschip naar Vancouver Island.

Aanwezigheid

Recensie

De Londense straatarme Mercy Wilkins emigreert als postorderbruid naar de andere kant van de oceaan. Een reis die haar leven op zijn kop zet en niet alleen door haar ontluikende gevoelens voor de adellijke scheepsarts Joseph. Na een goede schets van de armoedige levensomstandigheden in de sloppenwijken van het negentiende-eeuwse Londen krijgt Mercy steeds meer inhoud naarmate het verhaal vordert. De afwisseling tussen Josephs beleving en die van Mercy houdt het verhaal lekker romantisch zonder dat er grote gebaren nodig zijn. De opbouw zit precies goed waardoor alle handelingen in lijn liggen met de geschetste karakters van de personages. De uiteindelijke ontknoping is bevredigend en sluit het verhaal naar behoren af. Extra leuke ontdekkingen zijn in de noot van de schrijfster te vinden. Eerste, op zichzelf staand deel van de serie 'De postorderbruiden'.

Specificaties

Nederlands | 9789029736152 | 410 pagina's

Titel Het bruidsschip : roman
Auteur Jody Hedlund
Secundaire auteur Geraldine Damstra
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Utrecht : VBK GLB, [2023]
Overige gegevens 410 pagina's - 23 cm
Annotatie Met grote letters gedrukt - Vertaling van: The reluctant bride. - Grand Rapids, Michigan : Bethany House Publishers, (c)2019
ISBN 9789029736152
PPN 440181429
Genre romantische verhalen - historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De postorderbruiden
Boek

De postorderbruiden (2020-...)

vol. 1
Uitgeleend
Jody Hedlund