Belofte van liefde
Grote Letter Boek

Belofte van liefde roman ([2023])/ Susan Anne Mason, vertaald [uit het Engels] door 3011 Geraldine Damstra

Een jonge verpleegster zegt haar baan op om haar zieke moeder te helpen, maar de dokter die met zijn dochter op het landgoed komt wonen, schopt heel veel van haar plannen in de war.

Aanwezigheid

Recensie

Deirdre O'Leary is nog niet lang verpleegster als ze in een telegram van haar vader leest dat haar moeder een beroerte heeft gehad. Ze zegt haar baan op en gaat naar huis om te helpen. Op verzoek van haar vader vraagt ze of dokter Matthew Clayborne, een weduwnaar met een dochter, haar moeder wil behandelen. Hij heeft echter een voorwaarde: dat zijn dochter, die een zwakke gezondheid heeft, in de tussentijd mag aansterken op het landgoed van de familie op Long Island. Deirdre en haar vader stemmen toe en vanaf dat moment verandert er veel. De eerste jaren van de twintigste eeuw en de omgeving van New York City vormen het boeiende decor van deze vlotlezende roman. Maar toch zijn het vooral de personages, sommige al bekend en andere nieuw, die het verhaal kleur geven en tot leven doen komen. Zij laten zien wat liefde en familie inhouden in gelukkige en verdrietige tijden, en hoe het geloof het verschil kan maken in levens en moeilijke omstandigheden. Kortom: een fijne, positief gestemde roman, met een romantisch sausje, voor elke (gelovige) lezer. Derde en laatste deel in de serie over de familie O'Leary, over verschillende leden van een Ierse immigrantenfamilie. Eerder verschenen 'Boerendochters'* en 'Nobel hart'**.

Specificaties

Nederlands | 9789029736176

Titel Belofte van liefde : roman
Auteur Susan Anne Mason
Secundaire auteur 3011 Geraldine Damstra
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Utrecht : Kok, [2023]
Overige gegevens 2 banden (... pagina's) - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Kok, 2018 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: Love's faithful promise. - Grand Rapids, Michigan : Bethany House, (c)2016. - (Courage to dream ; book 3)
ISBN 9789029736176
PPN 440168406
Genre familieroman - historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De familie O'Leary
Boek

De familie O'Leary (2016-...)

vol. 3
Uitgeleend
Susan Anne Mason