Stille winden, droge zeeën
Boek

Stille winden, droge zeeën een roman van Vinod Busjeet (juni 2023)/ vertaling [uit het Engels]: Kanta Adhin (eindred.), Carlijn Tetteroo, Walter Palm

Een afstammeling van Indiase contractarbeiders groeit op op Mauritius in de jaren vijftig en zestig, waar de bevolking onder Britse koloniale heerschappij leeft. Hij strijdt voor de onafhankelijkheid en krijgt te maken met hypocrisie in zijn familie en de diversiteit van de Mauritiaanse samenleving.

Aanwezigheid

Recensie

Een roman over een Mauritiaanse jongeman die voor de onafhankelijkheid van het eiland strijdt en achter zijn familiegeschiedenis komt. Vishnu is de afstammeling van Indiase contractarbeiders, en leert de waarheid over hen kennen. Zijn moeder omschrijft dit verbond als tussen twee failliete families. De eerste twee decennia van Vishnu's leven worden verteld, waarin hij te maken krijgt met trots en hypocrisie binnen de familie, de diversiteit van de Mauritiaanse samenleving en de turbulente weg naar onafhankelijkheid van Britse koloniale heerschappij. Invoelend en beeldend geschreven. Vinod Busjeet is geboren in Mauritius en werkte als docent en bij de Wereldbank. 'Stille winden, droge zeeën' is zijn romandebuut.

Specificaties

Nederlands | 9789083199665 | 294 pagina's

Titel Stille winden, droge zeeën : een roman van Vinod Busjeet
Auteur Vinod Busjeet
Secundaire auteur Kanta Adhin
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Zoetermeer] : Sampreshan, juni 2023
Overige gegevens 294 pagina's - portret - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Silent winds, dry seas. - New York : Doubleday, (c)2021
ISBN 9789083199665
PPN 438452526
Genre sociale roman
Thematrefwoord Mauritius; 1951-1970 ; Familie ; Kolonialisme ; Onafhankelijkheid ; Arbeidscontractanten
Taal Nederlands