Een beetje gek
Boek

Een beetje gek (2023)/ Adriaan Van Dis

Bundeling geparafraseerde passages uit verschillende romans van de bekende Nederlandse auteur (1946) over psychoanalyse en de mooie aspecten van waanzin.

Aanwezigheid

Recensie

Een literaire verhalenbundel (52 p.) over de verrijkende kant van gekte. Voor deze uitgave heeft de auteur enkele passages uit zijn romans 'Familieziek', 'Ik kom terug', 'In het buitengebied', 'Stadsliefde' en 'Kleurlijn' geparafraseerd en samengevoegd. Het boek bestaat uit acht schetsen waarin de auteur zijn eigen merkwaardigheden en ervaringen met psychoanalyse beschrijft, met een focus op de vrolijke en verrijkende aspecten van gekte. In beeldende stijl geschreven. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Adriaan van Dis (Bergen, 1946) is een wereldberoemde Nederlandse schrijver, dichter, toneelschrijver en journalist. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de E. du Perronprijs, de Gouden Ezelsoor en de Gouden Ganzenveer.

Specificaties

Nederlands | 9789490291129 | 49 pagina's

Titel Een beetje gek
Auteur Adriaan van Dis
Afbeeldingen
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Christian Ouwens Galerie, 2023
Overige gegevens 49 pagina's - 23 cm
Annotatie In colofon: "Voor deze bibliofiele 'Een beetje gek' heeft de auteur enkele passages uit zijn romans 'Familieziek', 'Ik kom terug', 'In het buitengebied', 'Stadsliefde' en 'Kleurlijn' geparafraseerd en samengevoegd."
ISBN 9789490291129
PPN 439327008
Genre psychologische roman - verhalenbundel
Thematrefwoord Krankzinnigheid ; Psychoanalyse
Taal Nederlands