Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het offer
Boek

Het offer ([2023])/ thema en scenario Emiliano & Matteo Mammucari, tekeningen Emiliano Mammucari ; inkleuring Luca Saponti & Adele Matera ; vertaling [uit het Italiaans] Peter Ingelbrecht

Ten tijde van de kruistochten moeten een Arabische strijder en een christelijke ridder hun verschillen opzij zetten om samen op te trekken tegen een gemeenschappelijke vijand. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste deel in de historische fantasy-reeks 'Nero' over een Arabische strijder en een christelijke ridder die hun verschillen opzij moeten zetten om te vechten tegen een gemeenschappelijke vijand. Nero, een felle Arabische strijder, vecht tegen de vijanden van het Oosten in het tijdperk van de kruistochten. Nero wordt gevreesd door zowel zijn vijanden als zijn bondgenoten en draagt de littekens van een voorouderlijk ritueel op zijn voorhoofd; een litteken dat teruggaat tot zijn jeugd, tot de dag waarop zijn eigen vader hem probeerde te offeren aan de djinn van het vuur. Tegen hun eigen wil zullen Nero en een christelijke ridder midden in een gruwelijke oorlog hun verschillen opzij moeten zetten om samen op te trekken tegen een veel groter gevaar: oerwezens die zich voeden met de haat die volkeren verdeelt. Getekend in duistere fantasy-stijl, met veel mat en monochroom kleurgebruik in overwegend warme tinten en een kaart van het gebied. Het verhaal bevat scènes met expliciet geweld en een korte historische toelichting op het verhaal.

Specificaties

Nederlands | 9789031441259 | 70 pagina's

Titel Het offer
Auteur Emiliano Mammucari
Secundaire auteur Matteo Mammucari ; Luca Saponti ; Peter Ingelbrecht
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Marcinelle] : Dupuis, [2023]
Overige gegevens 70 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
ISBN 9789031441259
PPN 440090768
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Kruistochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Nero
Boek

Nero (2023-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Emiliano Mammucari