Gruwelijke rijmen
Boek

Gruwelijke rijmen (2023)/ Roald Dahl, tekeningen van Quentin Blake ; vertalling [uit het Engels]: Huberte Vriesendorp

Bewerking op rijm van een aantal bekende sprookjes, met lugubere grapjes en een verrassende afloop. Met vele paginagrote en kleinere kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een herdruk van een bundel bewerkingen op rijm van zes bekende sprookjes. In de karikaturale stijl van de auteur worden de sprookjes niet alleen naar een hedendaagse setting verplaatst, maar is ook de afloop soms totaal anders: Assepoesters prins hakt hoofden af, Jakobs moeder (uit Jakob en de bonestaak) en Goudhaartje worden opgegeten, Sneeuwwitje en de dwergen (ex-jockeys) worden rijk door te gokken met behulp van de toverspiegel en Roodkapje schiet de wolf dood. De vertaling, aangepast aan Nederlandse situaties, is zeer geslaagd en benadert in stijl en woordgebruik zeer dicht het origineel. Elke spread heeft een paginagrote en diverse kleinere illustraties in kleur, die zijn gemaakt in eenzelfde karikaturale stijl en zeer goed aansluiten bij de tekst. Al heeft het boek het formaat van een prentenboek, de inhoud is bestemd voor lezers die afstand kunnen nemen van de gebruikelijke sprookjesversies. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026169809 | 32 pagina's

Titel Gruwelijke rijmen
Auteur Roald Dahl
Secundaire auteur Quentin Blake ; Huberte Vriesendorp
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2023
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Roald Dahl's revolting rhymes. - London : Cape, 1982 - Oorspronkelijke titel: Roald Dahl's gruwelijke rijmen. - Baarn : De Fontein, 1982
ISBN 9789026169809
PPN 439129796
Genre griezelverhaal - verhalenbundel
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands