Matilda [Nederlands]
Boek

Matilda [Nederlands] (2023)/ Roald Dahl, tekeningen van Quentin Blake ; vertaald [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp

Matilda is een hoogbegaafd kind. Voordat ze vijf was, las ze al boeken voor grote mensen. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet gemakkelijk. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Matilda is een hoogbegaafd kind van ruim vijf jaar. Ze kon praten als een volwassene toen ze anderhalf was en lezen met drie jaar. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet gemakkelijk, al is haar juf, juffrouw Engel, heel lief. Eens per week wordt de rust in de klas verstoord door het schoolhoofd, juffrouw Bulstronk. Bulstronk is heel anders dan juffrouw Engel. Ze houdt van kinderen pesten. Maar Matilda is niet voor niets zo slim. Een van de bekendste boeken van de populaire Engelse auteur, die ook succesvol is verfilmd. Korte getitelde hoofdstukken en gemakkelijk leesbare zinnen. Met de prachtige, herkenbare tekeningen van Quentin Blake. Gebonden heruitgave. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026169786 | 245 pagina's

Titel Matilda [Nederlands]
Auteur Roald Dahl
Secundaire auteur Quentin Blake ; Huberte Vriesendorp
Type materiaal Boek
Editie Honderdeneerste druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2023
Overige gegevens 245 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Baarn : De Fontein, 1988 - Vertaling van: Matilda. - London : Cape, 1988
ISBN 9789026169786
PPN 439129761
Thematrefwoord Hoogbegaafde kinderen ; Magie ; Pesten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hoogbegaafde kinderen