Het Heineken-losgeld
Boek

Het Heineken-losgeld hoe de verdwenen miljoenen nog altijd rondspoken ([2023])/ Harry Lensink & Wim van de Pol, redactie: Karin Spaink

Verhalend onderzoek naar de verdwenen 8 miljoen gulden van het in 1983 als losgeld betaalde bedrag van 35 miljoen, naar aanleiding van de Heineken-ontvoering. Met foto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhalend onderzoek naar de verdwijning van 8 miljoen gulden van het losgeld van de Heineken-ontvoering. In 1983 werd 35 miljoen gulden losgeld betaald, waarvan 8 miljoen spoorloos verdween: ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout wisten dat veilig te stellen. Daarna dook dat geld in de wildste verhalen op. Het zou zijn begraven in de buurt van Parijs, gebruikt als financiering voor drugstransporten in Zuid-Amerika, belegd in prostitutiepanden in Alkmaar, besteed bij de aankoop van gokhallen en een sekstheater op de Wallen. De auteurs, Harry Lensink en Wim van de Pol, proberen de route van dit verloren geld in kaart te brengen door interviews met betrokkenen en onderzoek naar oude en nieuwe strafdossiers. Het geld zou geleid hebben tot moorden, verbroken vriendschappen en familievetes. De overheid jaagt nog steeds op de verdwenen miljoenen; Marcel Kaatee, eigenaar van twee Amsterdamse bedrijven staat opnieuw terecht voor het witwassen van dit geld. Reconstruerend, vlot en toegankelijk geschreven. Met foto's in zwart-wit en kleur.

Specificaties

Nederlands | 9789083196077 | 191 pagina's

Titel Het Heineken-losgeld : hoe de verdwenen miljoenen nog altijd rondspoken
Auteur Harry Lensink
Secundaire auteur Wim van de Pol ; Karin Spaink
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Follow the Money, [2023]
Overige gegevens 191 pagina's, 12 ongenummerde pagina's platen - foto's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789083196077
PPN 440146143
Rubriekscode 396.64
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Losgeld; Heineken-ontvoering
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ontvoeringen