Hilma af Klint en haar salon op vrijdagavond
Boek

Hilma af Klint en haar salon op vrijdagavond ([2023])/ Sofia Lundberg, Alyson Richman & M.J. Rose, vertaald uit het Engels door Janine van der Kooij

Een groep van vijf vrouwen uit de kunst- en schrijfwereld in het 19e-eeuwse Stockholm gaat de confrontatie aan met de artistieke en maatschappelijke tradities van hun tijd.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische roman over vrouwen die de confrontatie aangaan met de artistieke en maatschappelijke tradities van hun tijd. Begin negentiende eeuw behoort de wereld toe aan mannen, en de kunstwereld van Stockholm is daarop geen uitzondering. In deze tijd brengt Hilma af Klint een groep vrouwelijke kunstenaars en schrijvers bijeen - Anna Cassel, Cornelia Cederberg, Sigrid Hedman en Mathilda Nilsson. Deze groep, bekend als 'De Vijf', begint te experimenteren met het occulte, in de overtuiging dat ze via seances contact kunnen leggen met geesten om hun artistieke potentieel te ontsluiten. De roman volgt hun levens, talenten, passies en de banden die hen onderling verbinden. In vriendelijke, lichtvoetige stijl geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek. Sofia Lundberg (1974) is een internationaal bekende Zweedse schrijver en journalist. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789083335827 | 302 pagina's

Titel Hilma af Klint en haar salon op vrijdagavond
Auteur Sofia Lundberg
Secundaire auteur Alyson Richman ; M.J. Rose ; Janine van der Kooij
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Orlando, [2023]
Overige gegevens 302 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The Friday Night Club. - Berkly, (c)2023
ISBN 9789083335827
PPN 438766911
Genre historische roman - feministische verhalen - biografie
Thematrefwoord Klint, Hilma af ; Kunstenaressen ; Stockholm; 19e eeuw
Taal Nederlands