Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De mysterieuze stad Ofir
Boek

De mysterieuze stad Ofir ([2023])/ scenario Jean-Claude Bartoll, tekeningen Bernard Kollé ; inkleuring Vladimir Davidenko ; vertaling [uit het Frans] Vincent Hoberg ; redactie Seppe Cools

Tijdens de Tweede Boerenoorlog komen de jonge Amerikaanse cavalerie-officieren en Baskische anarchisten aan in het Zuid-Afrikaanse Drakenbergsmassief voor hun zoektocht naar het goud van de Republiek Transvaal. Maar de Bush Rangers zitten hen op de hielen. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische strip over een spannende missie in het Drakenbergmassief tijdens de Tweede Boerenoorlog. Marleen, Pit en Ortzi komen na vele avonturen aan in het Drakensbergmassief, waar het goud van de Republiek Transvaal verborgen zou liggen. Ze worden op de hielen gezeten door Rex Sullivan en zijn Bush Rangers, die bloedbaden aanrichten onder de Zoeloes in de regio. Tussen de wreedheid van hun achtervolgers en het wantrouwen van de plaatselijke bevolking, proberen ze hun bestemming, de stad Ofir, veilig te bereiken. Ballonstrip in kleur, getekend in een semi-realistische stijl. Bernard Kollé (Pozega, 1966) is een Sloveense cartoonist en stripschetser. Hij schreef meerdere boeken. Deze strip is het tweede deel* van de serie 'De avonturiers van Transvaal', een compleet verhaal in drie delen.

Specificaties

Nederlands | 9789464603378 | 48 pagina's

Titel De mysterieuze stad Ofir
Auteur Bernard Kollé
Secundaire auteur Jean-Claude Bartoll ; Vladimir Davidenko ; Vincent Hoberg ; Seppe Cools
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2023]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Oorspronkelijke Franse uitgave: Éditions Glénat, (c)2020. - (Les avonturiers du Transvaal)
ISBN 9789464603378
PPN 438687205
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Zuid-Afrika ; Boerenoorlog ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De avonturiers van Transvaal
Boek

De avonturiers van Transvaal (2023)

vol. 2
Uitgeleend
Bernard Kollé