Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het goud van Kruger
Boek

Het goud van Kruger ([2023])/ scenario Jean-Claude Bartoll, tekeningen Bernard Kollé ; inkleuring Vladimir Davidenko ; vertaling [uit het Frans] Vincent Hoberg ; redactie Seppe Cools

Een ex-officier van de Amerikaanse cavalerie en een Baskische anarchist komen aan het begin van de twintigste eeuw in Zuid-Afrika aan, waar ze aan een avontuurlijke missie beginnen om een mythische schat te vinden die tijdens de Tweede Boerenoorlog is verborgen. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste deel* in de historische stripreeks 'De avonturiers van Transvaal'. Aan het begin van de 20e eeuw arriveren Pit, een voormalig officier van de Amerikaanse cavalerie, en Ortzi, een Baskische anarchist, in Zuid-Afrika. Ze hebben een missie gekregen van de oude Paul Kruger, de in ballingschap levende president van de republiek Transvaal: het vinden van een schat van 250 ton goud, die verborgen is tijdens het Britse offensief. Terwijl ze door de Afrikaanse savanne trekken, ontmoeten ze Marleen, een strijdlustige Boeren Amazone, en haar guerrillastrijders. Ze kruisen ook het pad van historische figuren zoals Winston Churchill en moeten het opnemen tegen gevaarlijke criminelen. Ballonstrip in kleur, getekend in een semi-realistische stijl. Bernard Kollé (Pozega, 1966) is een Sloveense cartoonist en stripschetser. Hij schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789464603354 | 48 pagina's

Titel Het goud van Kruger
Auteur Bernard Kollé
Secundaire auteur Jean-Claude Bartoll ; Vladimir Davidenko ; Vincent Hoberg ; Seppe Cools
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2023]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Oorspronkelijke Franse uitgave: Éditions Glénat, (c)2018. - (Les avonturiers du Transvaal)
ISBN 9789464603354
PPN 438687175
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Zuid-Afrika ; Boerenoorlog ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De avonturiers van Transvaal
Boek

De avonturiers van Transvaal (2023)

vol. 1
Uitgeleend
Bernard Kollé