'Koffievreugd'
Boek

'Koffievreugd' ([2023])/ auteur: Peter van Wermeskerken

De nieuwe directrice van een bejaardentehuis in Apeldoorn voert een aantal veranderingen en maakt van 'Koffievreugd' een groot succes. Iedereen is enthousiast, behalve premier Tutter.

Aanwezigheid

Recensie

Een satirische roman over politiek en de ouderenzorg. Julia wordt directrice van een verouderd bejaardentehuis en transformeert het tot een bruisend seniorencentrum met meer dan 10.000 bewoners, compleet met winkelcentrum, zwembad, sporthal en restaurants. De veranderingen beginnen met de aanstelling van Nel, een kampioen koffiezetten, en de introductie van een verfijnd menu. De populariteit van het centrum groeit, wat leidt tot uitbreidingen en de bouw van nieuwe faciliteiten in het bos van het tehuis. De bewoners zijn actief en leveren vrijwilligerswerk in de stad. Eén persoon is minder enthousiast; premier Tutter vreest dat de concentratie van senioren in Apeldoorn zal leiden tot subversieve acties tegen zijn ouderenbeleid. In vlotte, humoristische en ietwat ouderwetse stijl geschreven. Peter van Wermeskerken (Zeist, 1939) is een Nederlandse schrijver en journalist. Hij werkte 30 jaar als redacteur en chef economie bij het AD. In 2012 verscheen zijn autobiografie 'Dubbel Spion'.

Specificaties

Nederlands | 9789083326504 | 200 pagina's

Titel 'Koffievreugd'
Auteur Peter van Wermeskerken
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : P&M, [2023]
Overige gegevens 200 pagina's - 22 cm
Annotatie Op omslag: Apeldoorns seniorencomplex beste van Nederland, Den Haag vindt succes geen succes. Helaas is dit een parodie, bedacht door Peter van Wermeskerken
ISBN 9789083326504
PPN 438794958
Genre humoristische roman - politieke roman
Thematrefwoord Apeldoorn ; Ouderenzorg ; Vernieuwing
Taal Nederlands