Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Als een vlieg in een spinnenweb
Boek

Als een vlieg in een spinnenweb anders omgaan met dementie (september 2023)/ Mark Smit, redactie Marja Duin en Binnita Poelman

Persoonlijke verhalen over het belang van het centraal stellen van de mens, niet de ziekte, in de zorg voor mensen met dementie.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk getinte verhandeling over omgaan met dementie. Het boek beschrijft hoe we als samenleving anders kunnen kijken naar dementie. Dementie wordt gezien als allesverslindend; er blijft geen leven over. En zo is ook de zorg aan mensen met dementie georganiseerd: de ziekte staat centraal. Iemand met de diagnose dementie kan echter nog midden in het leven blijven staan met de juiste ondersteuning. De auteur, de zoon van een dementiepatiënt, benadrukt het belang van het centraal stellen van de mens, niet de ziekte, in de zorg voor mensen met dementie. Hij deelt inzichten uit gesprekken met ervaringsdeskundigen en zijn eigen ervaringen in de zorgsector. Met aanbevelingen, lees- en kijktips. Invoelend en persoonlijk geschreven. Mark Smit (1986) werkte als psycholoog alvorens hij overstapte naar de antropologie. Hij deed etnografisch onderzoek naar de kwaliteit van leven van mensen met dementie in het verpleeghuis. Sinds zijn eigen vader Alzheimer kreeg, combineert hij onderzoek en het verbeteren van de zorg voor mensen met dementie.

Specificaties

Nederlands | 9789493272538 | 266 pagina's

Titel Als een vlieg in een spinnenweb : anders omgaan met dementie
Auteur Mark Smit
Secundaire auteur Marja Duin ; Binnita Poelman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Lucht BV, september 2023
Overige gegevens 266 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493272538
PPN 44006693X
Rubriekscode 606.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dementie ; Ziekte van Alzheimer
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dementie