ACT & creativiteit
Boek

ACT & creativiteit handboek met 42 creatieve werkvormen voor hulpverleners die (willen) werken met Acceptance and Commitment Therapy (ACT) ([2023])/ Sissel Langeveld

Aanwezigheid

Recensie

Een handboek over de Acceptance and Commitment Therapy (ACT)-methode, een vorm van cognitieve gedragstherapie. Het boek is bedoeld voor professionals en biedt beeldende werkvormen die ondersteuning bieden bij de behandeling van cliënten, omdat taal niet altijd aansluit bij de beleving van de cliënt. Het boek is opgedeeld in een theoretisch deel, dat uitleg geeft over ACT en beeldend werken en wordt ondersteund door casussen. Het praktische deel bevat tweeënveertig ervaringsgerichte, creatieve werkvormen. Deze kunnen zowel individueel als in groepen worden toegepast en sluiten aan op de ACT-hexaflex. Helder en begrijpelijk geschreven. Met foto's en illustraties in kleur. Sissel Langeveld is van oorsprong beeldend therapeut en gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), waarvoor ze ook opleider is.

Specificaties

Nederlands | 9789462723665 | 459 pagina's

Titel ACT & creativiteit : handboek met 42 creatieve werkvormen voor hulpverleners die (willen) werken met Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Uniforme titel ACT en creativiteit
Auteur Sissel Langeveld
Type materiaal Boek
Uitgave Zaltbommel : Uitgeverij Thema, [2023]
Overige gegevens 459 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462723665
PPN 439172497
Rubriekscode 607.33
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen ACT
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gedragstherapie