Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Wijn van Kleyn
Boek

Wijn van Kleyn verhalen voor de wijnliefhebber ([2023])/ Onno Kleyn, illustraties Jelle F. Post ; eindredactie: Katrien de Klein

Culinaire en persoonlijke verhalen over de wijnen die een rol speelden in het leven van de Nederlandse wijnjournalist, met bijpassende recepten en informatie over de geschiedenis en het maakproces van verschillende soorten wijnen. Met illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een onderhoudend boek met culinaire en persoonlijke verhalen over wijn van journalist Onno Kleyn. Wijn is een toverdrank en elke fles een verhaal geschreven in vloeibaarheid, stelt Onno Kleyn. De culinair journalist doet aan de hand van uiteenlopende wijnen verslag van een tocht door het leven; van zijn kennismaking met Europese wijnen tot een idee van waar de toekomst van wijn heen gaat. Naast de vele verhalen, anekdotes en belevenissen bevat het boek informatie over de geschiedenis en het maakproces van verschillende soorten wijnen. Daarnaast wordt bij elk hoofdstuk een passend recept met wijnadvies gepresenteerd. 'Wijn van Kleyn' is vlot, helder en onderhoudend geschreven vanuit persoonlijk perspectief. Voor een brede tot geoefende lezersgroep met een voorliefde voor wijn. Met sfeervolle collage-achtige illustraties in zwart-wit en blauwtinten. Onno Kleyn (1957) is een bekende Nederlandse wijn- en culinair journalist. Sinds 2005 schrijft hij de zaterdagse wijnrubriek in Volkskrant Magazine. Hij schreef meer dan veertig boektitels over gastronomie en wijn.

Specificaties

Nederlands | 9789038813189 | 319 pagina's

Titel Wijn van Kleyn : verhalen voor de wijnliefhebber
Auteur Onno H. Kleyn
Secundaire auteur Jelle F. Post ; Katrien de Klein
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, [2023]
Overige gegevens 319 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789038813189
PPN 438487923
Rubriekscode 678.72
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wijn; Verhalen
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Wijn