Obesitas
Boek

Obesitas ([2023])/ Ingrid Nijkamp, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; illustraties Jeannette Steenmeijer

Waarom hebben steeds meer mensen last van overgewicht? Weet jij hoe je weer een gezond gewicht kan krijgen? Lees meer over de oorzaken en gevolgen van obesitas. Met kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief jeugdboekje (31 p.) over obesitas. Obesitas, ook wel bekend als overgewicht, is een probleem waarbij mensen veel te zwaar zijn. Het boek gaat in op de alomtegenwoordigheid van snoep en ongezond eten in steden en supermarkten als een mogelijke oorzaak. Obesitas komt steeds vaker bij kinderen voor en sommige mensen worden zelfs dikker van heel weinig eten. Het boekje bevat ook persoonlijke bijdragen van de kinderen Kamil en Emma over hun ervaringen met obesitas en hun weg naar een gezond gewicht. Vriendelijk, in duidelijke taal en met korte zinnen geschreven, met een trefwoordenlijst achterin het boek. Met kleurenfoto's, enkele gekleurde illustraties, weetjes en tips. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Junior informatie'*.

Specificaties

Nederlands | 9789086649532 | 31 pagina's

Titel Obesitas
Auteur Ingrid Nijkamp
Secundaire auteur Jeannette Steenmeijer ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2023]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789086649532
PPN 438795008
Rubriekscode 605.16
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Obesitas
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Obesitas

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 141
Uitgeleend