De kerstwens
Boek

De kerstwens ([2023])/ Katherine Rundell, met illustraties van Emily Sutton ; vertaald uit het Engels door Jenny de Jonge

Theo is op kerstavond alleen thuis. Hij ziet een vallende ster en wenst dat hij vrienden had om hem gezelschap te houden. Even later komt de kerstversiering in de boom tot leven en belandt hij in een groots kerstavontuur. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een sprookjesachtig verhaal over een jongen die in een groots kerstavontuur belandt. Op kerstavond is Theo alleen thuis met zijn oppas en ziet hij een vallende ster. Hij wenst dat hij vrienden heeft om hem gezelschap te houden. Kort daarna komt de kerstversiering in de boom tot leven en belandt Theo in een avontuur met een hongerig schommelpaard, een engel met smeltende vleugels, een roodborstje dat niet kan fluiten en een roestige tinnen soldaat. Zachtaardig, lichtvoetig en meevoerend geschreven. Met gedetailleerde kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 jaar. Katherine Rundell (Kent, 1987) is een bekende Britse schrijver. Haar werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789021042343 | 62 pagina's

Titel De kerstwens
Auteur Katherine Rundell
Secundaire auteur Emily Sutton ; Jenny de Jonge
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 62 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: One Christmas wish. - London : Bloomsbury Children's Books, (c)2017
ISBN 9789021042343
PPN 439070147
Genre kerstverhaal - sprookjes - avonturenroman
Thematrefwoord Kerstmis ; Wensen
Taal Nederlands