Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Paddenstoel & co
Boek

Paddenstoel & co hoe een schimmelig netwerk het leven op aarde overeind houdt ([2023])/ Geert-Jan Roebers, met illustraties van Wendy Panders

Alles wat je wilt weten over paddenstoelen en schimmels. Wist jij dat er zonder paddestoelen waarschijnlijk alleen maar leven in de zee was? En kun jij verschillende soorten paddenstoelen herkennen? Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een leerzaam jeugdboek vol weetjes over paddenstoelen en schimmels. Bij paddenstoelen denken de meeste kinderen aan kleuterdingen zoals Kabouter Spillebeen en aan knutselen met wc-rollen of een boswandeling in de herfst. Maar zonder paddenstoelen waren en helemaal geen bomen geweest en was er waarschijnlijk alleen maar leven in de zee. Van giftige reuzenpaddenstoelen tot truffels die waardevoller zijn dan goud: elk hoofdstuk onthult nieuwe feiten over deze mysterieuze organismen. Ontdek hoe schimmels een belangrijke rol spelen in ons ecosysteem en hoe ze verbonden zijn met de mens. Want schimmels hebben misschien een slechte reputatie, ze doen ook heel veel goeds voor de wereld. Sterker nog, zonder schimmels zouden de mensen helemaal niet kunnen bestaan. Informatief maar ook met humor geschreven. Met speelse illustraties in kleur en enkele foto's. Vanaf ca. 9 jaar. Geert-Jan Roebers (Oostkapelle, 1961) is een alom bekende Nederlandse (jeugd)auteur, bioloog en columnist. Zijn boek 'Briljante planten' werd in 2023 bekroond met een Zilveren Griffel.

Specificaties

Nederlands | 9789025778347 | 144 pagina's

Titel Paddenstoel & co : hoe een schimmelig netwerk het leven op aarde overeind houdt
Uniforme titel Paddenstoel en co
Auteur Geert-Jan Roebers
Secundaire auteur Wendy Panders
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2023]
Overige gegevens 144 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789025778347
PPN 439130379
Rubriekscode 587.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paddenstoelen ; Schimmels
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Paddenstoelen