Big Mother
Boek

Big Mother sciencefictionroman (juni 2023)/ ChatGPT, Arjen Broeze, Haye van der Heyden, redactie: Hadassah de Boer

2030. Na een cyberaanval op alle banken bestaat het geldsysteem niet meer, en binnen enkele dagen is de bestaande orde uitgewist. Een jongen en een meisje vinden elkaar terug in deze nieuwe wereld, waarin zij zich los proberen te maken van de terreur van de zelflerende software Big Mother.

Aanwezigheid

Recensie

Een sciencefiction-novelle (135 p.) over hoe de wereld wordt overgenomen door zelflerende ai-software, geschreven met behulp van ChatGPT. In 2025 ontmoet de 8-jarige Sophie de wat oudere, wilde André, die haar vraagt of ze met hem wil trouwen. Vijf jaar later vindt er een ingrijpende cyberaanval op alle banken plaats. Het geldsysteem bestaat niet meer, en binnen een paar dagen is de openbare orde uitgewist en wordt overal geplunderd en gemoord. Op meerdere plekken worden nieuwe maatschappijen gesticht waar de macht in handen wordt gegeven van artificiële intelligentie. In deze nieuwe wereld vinden Sophie en André elkaar terug, en proberen zij zich los te maken van de toenemende terreur van Big Mother, de zelflerende software die de wereld aan het overnemen is. Nuchter en zeer toegankelijk geschreven. Met een toelichting van de menselijke auteurs over de totstandkoming van het boek. ChatGPT is de hoofdauteur van dit boek. Het programma is aangestuurd, gecontroleerd en gecorrigeerd door Arjen Broeze en Haye van der Heyden.

Specificaties

Nederlands | 9789083310299 | 135 pagina's

Titel Big Mother : sciencefictionroman
Auteur Arjen Broeze
Secundaire auteur Haye van der Heyden ; Hadassah de Boer
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Vogelvrij, juni 2023
Overige gegevens 135 pagina's - 21 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Met instructies om artificiele intelligentie een boek te laten schrijven. - Geschreven met hulp van ChatGPT
ISBN 9789083310299
PPN 439099153
Genre science-fiction
Thematrefwoord Kunstmatige intelligentie ; ChatGPT (computertechniek)
Taal Nederlands