Dracula
Boek

Dracula (2023)/ Bram Stoker, redactie Pauline Francis ; vertaald [uit het Engels] Simone Kramer ; bewerking vertaling: Eenvoudig Communiceren

Aan de hand van dagboeken en brieven wordt verteld hoe een jonge Engelse advocaat, zijn echtgenote en twee van hun vrienden een vampier te lijf gaan. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden.

Recensie

Een herschreven versie van de klassieker in makkelijke taal. Aan de hand van dagboekfragmenten volgt de lezer het verhaal van Jonathan Harker, die op zakenreis gaat naar Transsylvanië en verblijft in het kasteel van een man genaamd Dracula. Hoewel Dracula aanvankelijk vriendelijk lijkt, ontdekt Jonathan al snel dat er iets vreemds aan de hand is met zijn gastheer. Waarom ligt hij overdag in een doodskist? En wat doet hij 's nachts eigenlijk? Meeslepend en duister geschreven. De dagboekstijl van het klassieke verhaal is gehandhaafd, maar het taalgebruik (zinslengte, woordkeus) is aanzienlijk vereenvoudigd, de vormgeving is aangepast (duidelijke bladspiegel en een groot lettertype) en uiteraard is het verhaal sterk ingekort. Bram Stoker (1847-1912) was een Ierse schrijver. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Wereldverhalen Pocket'. Bewerkt door Eenvoudig Communiceren.

Specificaties

Nederlands | 9789086967414 | 84 pagina's

Titel Dracula
Uniforme titel Wereldverhalen Pockets ; 1
Auteur Bram Stoker
Instelling /Eenvoudig Communiceren
Secundaire auteur Pauline Francis ; Simone Kramer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig communiceren, 2023
Overige gegevens 84 pagina's - 20 cm
Annotatie (Wereldverhalen Pockets ; 1) - vertaling van : Dracula
ISBN 9789086967414
PPN 439552001
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers
Taal Nederlands