Eiland van de maan
Boek

Eiland van de maan echo's uit een versluierd en onvoltooid verleden (september 2023)/ Corrine Baard-Post, Pen & Inkt (redactie)

In een ver verleden staat een groep jonge vrouwen op het punt ingewijd te worden in een gemeenschap van priesteressen wier leven in dienst staat van de Godin. In het heden leidt de ontmoeting tussen twee jonge vrouwen tot een spirituele reis.

Aanwezigheid

Recensie

Een spirituele roman over een vrouwelijke priestergemeenschap op een eiland en twee jonge vrouwen die een spirituele reis maken. Een eiland in een meer, zo'n tweeduizend jaar geleden. Een vrouwengemeenschap van priesteressen wier leven in dienst staat van de Godin. De eigenzinnige Lucretia, de bedachtzame Leona en de trouwe Tulia staan na een jarenlange opleiding in de tempel aan de vooravond van hun inwijding, waarmee ze zich voor de rest van hun leven verbinden aan de Godin. Het lijkt niets te maken te hebben met de hedendaagse Nora en Ruby. Ze gaan op onderzoek uit naar aanleiding van hun ontmoeting, die toevallig lijkt maar waarin een diepe herkenning schuilt. Dromen en regressie leiden tot een reis die hun leven radicaal zal veranderen. In zeer toegankelijke en zachtaardige, soms enigszins plechtige stijl geschreven, wisselend in perspectief tussen het heden en het verleden. Corrine Baard-Post (1966) heeft jarenlang vrouwencirkels en Rode Tenten begeleid en workshops over natuurspiritualiteit verzorgd. In 2021 verscheen haar debuutroman 'Lotte, Hannah & Emmy'.

Specificaties

Nederlands | 9789083183381 | 400 pagina's

Titel Eiland van de maan : echo's uit een versluierd en onvoltooid verleden
Auteur Corrine Baard-Post
Instelling /Pen & Inkt
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Oosterbeek] : Triple Eight Publishing, september 2023
Overige gegevens 400 pagina's - 24 cm
ISBN 9789083183381
PPN 438867696
Thematrefwoord Spiritualiteit ; Vrouwen ; Religieuze gemeenschappen ; Eilanden
Taal Nederlands