De ik-fabriek
Boek

De ik-fabriek laat je lijf en hersenen samenwerken en maak ik-kracht! (2023)/ Carla van Wensen, met illustraties van Inge Nouws ; tekstcorrectie: Ine van Schaik

Leer je eigen gevoelens en lijf kennen, zeker als je niet zo lekker in je vel zit. Met informatie, oefeningen, verhaaltjes, spelletjes en illustraties in blauwtinten. Met begeleiding vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alles wat je in de spiegel ziet, hoort tot de ik-fabriek. Maar ook alles in het lijf. Zo vormt de ik-fabriek een combinatie van hersenen en lijf. Doel van die ik-fabriek is het maken van ik-kracht. Hand- en werkboek dat zich richt op kinderen met onbegrepen klachten of gedrag. De verschillende onderdelen van de door de auteur genoemde ik-fabriek worden op een prettige en laagdrempelige manier behandeld. Voelen, doen, seintjes van het lichaam, bewegen en nog veel meer emoties en gevoelens worden besproken. Kleine denk- en doe-opdrachten moeten de theorie onderbouwen en de doelgroep in contact brengen met hun eigen ik-fabriek. Het taalgebruik is niet moeilijk maar de inhoud kan niet zelfstandig door kinderen worden gelezen. Die komt het beste tot zijn recht parallel aan de behandeling door een geoefend therapeut. Bijna vierkante uitgave met een rustige bladspiegel met een tekst in een lichtblauwe vrij grote letter. Ook de eenvoudige illustraties zijn in blauwtinten uitgevoerd. Toon van schrijven en lay-out getuigen van veel aandacht voor de doelgroep. Ongewijzigde herdruk, de literatuurlijst is niet geactualiseerd. De auteur schreef eerder onder meer 'Help... ik voel zoveel!'* (10e dr., 2020). Onder begeleiding met kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085606819 | 140 pagina's

Titel De ik-fabriek : laat je lijf en hersenen samenwerken en maak ik-kracht!
Auteur Carla van Wensen
Secundaire auteur Inge Nouws ; Ine van Schaik
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Amsterdam : Niño, 2023
Overige gegevens 140 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: 2017 - Met literatuuropgave
ISBN 9789085606819
PPN 439513677
Rubriekscode 604.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychosomatische aandoeningen; Kinderen; Gedragstherapie ; Emoties
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychosomatische aandoeningen