Het is kanker. Wat nu?
Boek

Het is kanker. Wat nu? wegwijzers langs rode vijvers, verwarrende gedachten en de vele groeten aan het leven ([2023])/ Tine Maenhout, Silvia Brouwers

Persoonlijke verhalen van de twee auteurs over hun kankerdiagnose en behandeltraject, waarbij zij inzicht geven in de ervaringen en emoties die bijna alle kankerpatiënten delen.

Recensie

Een bundel met persoonlijke en verdiepende verhalen over leven met kanker. Wanneer kanker als onaangekondigde gast aan de deur klopt, wordt al gauw duidelijk dat er een tocht door onbekend terrein aanstaande is. Hoewel het traject voor iedereen anders loopt, zijn er emoties en ervaringen die bijna alle kankerpatiënten delen. Voor sommigen is het echter moeilijk om over de ziekte te praten; dit boek dient daarom als een reisgids door het gebied waar leven en overleven dicht bij elkaar liggen. De persoonlijke verhalen van de twee schrijvers laveren tussen honderden emoties, confronterende situaties, 'momenten waar je door moet' en de nodige ademruimte. Een kompas om moedig de weg vooruit te blijven vinden. 'Het is kanker. Wat nu?' is invoelend en herkenbaar, maar ook met literaire souplesse geschreven. Tine Maenhout is kunsthistorica en schrijver van literaire fictie en non-fictie. Silvia Brouwers is filosofe en econome met jarenlange ervaring als leider in grote bedrijven.

Specificaties

Nederlands | 9789463374491 | 191 pagina's

Titel Het is kanker. Wat nu? : wegwijzers langs rode vijvers, verwarrende gedachten en de vele groeten aan het leven
Auteur Tine Maenhout
Secundaire auteur Silvia Brouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Pelckmans, [2023]
Overige gegevens 191 pagina's - 22 cm
ISBN 9789463374491
PPN 439150388
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kankerpatiënten; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Kanker