Een stil geloof in engelen
Boek

Een stil geloof in engelen (januari 2023)/ R.J. Ellory, vertaald uit het Engels door: Kris Eikelenboom

Een man kijkt terug op de gebeurtenissen die zijn leven hebben gevormd: als kind werd hij geconfronteerd met een aantal moorden op jonge meisjes en hij heeft gezworen de gemeenschap tegen deze moordenaar te beschermen.

Aanwezigheid

Recensie

In dit verhaal kijkt schrijver Joseph Vaughan terug op dramatische gebeurtenissen uit zijn jeugd. In de jaren '40 van de 20e eeuw wordt in het dorp in Georgia waar hij opgroeit een tiental meisjes op gruwelijke wijze verkracht en vermoord. Het dorp staat machteloos, steeds gebeurt het weer en van de dader ontbreekt elk spoor. Puber Joseph heeft zijn eigen problemen, zijn vader sterft, zijn moeder stort in, maar daarnaast richt hij samen met zijn vrienden The Guardians op, in een vergeefse poging om de meisjes uit het dorp te beschermen. Na tien jaar houdt het moorden op, maar het raadsel blijft onopgelost. Het legt een schaduw op Josephs verdere leven. Goed geschreven, zeer sfeervolle thriller met een mooie intrige. Josephs jeugd op het platteland in het diepe zuiden van de Verenigde Staten is goed getroffen. De uit Engeland afkomstige schrijver (1965) heeft veel succes met zijn thrillers die allemaal in de VS spelen. Beste thriller van 2009 volgens de Volkskrant. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789026164750 | 431 pagina's

Titel Een stil geloof in engelen
Auteur Roger Jon Ellory
Secundaire auteur Kris Eikelenboom
Type materiaal Boek
Editie Elfde druk, eerste in deze uitgave;
Uitgave Utrecht : De Fontein, januari 2023
Overige gegevens 431 pagina's - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Baarn : De Fontein, 2009 - Vertaling van: A quiet belief in angels. - London : Orion Books, 2007
ISBN 9789026164750
PPN 436643332
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands