Het leven is snel genoeg
Boek

Het leven is snel genoeg twee novellen langs schilderijen van Diederik Gerlach (2023)/ Hein van der Hoeven, schilderijen van Diederik Gerlach

Twee verhalen geïnspireerd op schilderijen van Diederik Gerlach. Zomer 1962: vader en zoon reizen vanuit Den Haag naar Graz waar de zoon een stage gaat volgen. En tegen de achtergrond van de Koude Oorlog zijn twee Nederlanders met Duitse wortels op zoek naar liefde en geluk. Met kleurenillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een bundeling van twee novellen, geïnspireerd op schilderijen van Diederik Gerlach. Het eerste verhaal speelt zich af in de zomer van 1962 en volgt vader en zoon Mulder op hun reis van Den Haag naar Graz, waar zoon Hans een stage gaat volgen in de Puchfabriek. Het tweede verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het Duitse Wirtschaftswunder en de Koude Oorlog, waarin de personages Frans en Adèle, beiden Nederlanders met Duitse wortels, op zoek zijn naar liefde en geluk. Op heldere toon geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Met twaalf magisch-realistische kleurenschilderingen van de hand van Gerlach. Hein van der Hoeven (Haarlem, 1951) is een Nederlandse auteur en redacteur. Hij publiceerde sinds 2012 met regelmaat korte verhalen in literair tijdschrift Extaze. In 2018 verscheen zijn roman 'Jongen met rood vest'. Hein van der Hoeven maakt deel uit van het schrijverscollectief Wild Mind en is voorzitter van het F. Springer Genootschap. Diederik Gerlach (Scheveningen, 1956) is een Nederlandse kunstenaar. In zijn werk staat de herinnering centraal.

Specificaties

Nederlands | 9789062657513 | 149 pagina's

Titel Het leven is snel genoeg : twee novellen langs schilderijen van Diederik Gerlach
Auteur Hein van der Hoeven
Secundaire auteur Diederik Gerlach
Type materiaal Boek
Editie Eerste uitgave;
Uitgave Haarlem : In de Knipscheer, 2023
Overige gegevens 149 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789062657513
PPN 440170400
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands