Tijdens
Boek

Tijdens ([2023])/ tekst Pascal Bertho, tekeningen Giuseppe Liotti ; kleuren Gaétan Georges ; vertaling [uit het Frans]: Ben Kamphuis ; redactie: Seppe Cools

Graphic novel. Een aanklacht tegen machtsmisbruik in de zakenwereld.

Aanwezigheid

Recensie

Deze strip is een bewerking van een roman van de gelauwerde Franse schrijver en scenarist Pierre Lemaitre. Die bestseller werd ook al verfilmd. Het verhaal draait om Alain Delambre. Die komt in de problemen als hij zijn baan kwijt raakt. Eindelijk komt hij een vacature tegen die hem op het lijf geschreven lijkt. Het bedrijf erachter, Exxyal, blijkt echter een ongewone sollicitatieprocedure te hanteren. Een vreemd rollenspel staat daarbij centraal, om te zien hoe de kandidaten reageren onder intense druk. Daartoe worden ze getest in een gewelddadige dynamische situatie: een nep-gijzeling. In dit 2e deel loopt dat uit de hand. Alain draait de rollen om, maar belandt uiteindelijk in de gevangenis. Daar broedt hij een plan uit om de misstanden bij Exxyal aan de kaak te stellen. Het scenario is origineel, met verrassende plotwendingen; soms wat verwarrend doordat het verhaal niet chronologisch wordt verteld. De tekeningen zijn semi-realistisch; redelijk, maar ook niet meer dan dat. Deel 2* uit een driedelige strip.

Specificaties

Nederlands | 9789464603231 | 64 pagina's

Titel Tijdens
Auteur Giuseppe Liotti
Secundaire auteur Pascal Bertho ; Gaétan Georges ; Ben Kamphuis ; Seppe Cools ; Pierre Lemaitre
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2023]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Naar de roman van Pierre Lemaitre - Vertaling van: Pendant. - Paris : Rue de Sèvres, (c)2022. - (Cadres noirs ; 2/3)
ISBN 9789464603231
PPN 438682734
Genre stripverhaal - thriller
Thematrefwoord Machtsmisbruik ; Zakenleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Rollenspel
Boek

Rollenspel (2023-2024)

vol. 2
Uitgeleend
Giuseppe Liotti