Het leven is zwaar
Boek

Het leven is zwaar filosofie van de tegenslag ([2023])/ Kieran Setiya, vertaling [uit het Engels]: Auke van den Berg

Filosofische beschouwing op hoe om te gaan met tegenslagen in het leven, die ingaat tegen de opvatting dat men de beste versie van zichzelf zou moeten worden.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de menselijke conditie en de onvermijdelijke tegenslagen van het leven. Kieran Setiya betoogt dat filosofie houvast kan bieden bij het doorstaan van deze tegenslagen. Hij bekritiseert de populaire opvatting dat we moeten streven naar 'de beste versie van onszelf' om gelukkig te zijn, en stelt dat het ideale leven onbereikbaar is. Aan de hand van oude en nieuwe denkers, voorbeelden uit de geschiedenis, literatuur, films, wetenschap en zijn eigen ervaringen, toont Setiya hoe we moed kunnen houden en er het beste van kunnen maken, zelfs als het leven zwaar is. Met diepgang, maar onderhoudend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Kieran Setiya (1976) is filosoof. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789057125904 | 239 pagina's

Titel Het leven is zwaar : filosofie van de tegenslag
Auteur Kieran Setiya
Secundaire auteur Auke van den Berg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Nieuwezijds, [2023]
Overige gegevens 239 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Life is hard: how philosophy can help us find our way. - New York : Riverheads Books, ©2022.
ISBN 9789057125904
PPN 438828240
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Filosofische aspecten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst