De kooi
Boek

De kooi een undercoveragent over het best bewaarde geheim van de Nederlandse politie (2023)/ Marcel van de Ven, geschreven in samenwerking met Peter Smolders

Ervaringen en verhalen opgedaan bij de Unit Specialistische Operaties (USO) van de politie, die zich bezighield met zware georganiseerde misdaad en terrorisme.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur is één van de vier pioniers van de Unit Specialistische Operaties (USO) van de politie, die zich bezighield met zware georganiseerde misdaad en terrorisme. Hij was daar zo'n kleine acht jaar werkzaam. De USO bestond uit zorgvuldig geselecteerde oud-leden van arrestatieteams en voerde speciale, vaak bijna militaristische missies uit. De auteur had als specialiteit non-politioneel gedrag, d.w.z. het stelselmatig inwinnen van informatie, vaak door undercover te gaan. Niet alleen vertelt hij over enkele van de zaken waar de USO zich mee bezighield, maar ook wat voor impact dat had op zijn persoonlijk leven en dat van zijn collega's. Mede op basis van deze ervaringen zijn er vernieuwingen in het opsporingsonderzoek doorgevoerd. Het leest als een spannend jongensboek, waar saamhorigheid, loyaliteit, offers, verlies en trots kernwoorden zijn. Voor eenieder die meer wil weten van de strijd die zich in de schaduw voordoet, met als doel onze gezamenlijke veiligheid.

Specificaties

Nederlands | 9789026360527 | 260 pagina's

Titel De kooi : een undercoveragent over het best bewaarde geheim van de Nederlandse politie
Auteur Marcel van de Ven
Secundaire auteur Peter Smolders
Type materiaal Boek
Editie Vierentwintigste druk;
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, 2023
Overige gegevens 260 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - foto's - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Uitgebreide editie
ISBN 9789026360527
PPN 435554972
Rubriekscode 396.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Undercoveragenten; Nederland; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Politie