Gijzeling
Boek

Gijzeling (2023)/ Chris Bradford, uit het Engels vertaald door Karin Pijl

Connor (14) is de 'buddyguard' van de dochter van de Amerikaanse president. Zij denkt echter dat hij een Engelse uitwisselingsstudent is. Connor moet haar beschermen tegen een mogelijke ontvoering door terroristen. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In titels voor jongvolwassenen worden de hoofdpersoon nogal eens in situaties of beroepen geplaatst die eigenlijk voor volwassenen zijn. Zo ook in dit verhaal, waarin een tiener bodyguard wordt voor de dochter van de Amerikaanse president. Zij denkt echter dat hij een Engelse uitwisselingsstudent is. Ondertussen bereiden terroristen een kidnapping voor. Het verhaalidee is onwaarschijnlijk, maar de wijze waarop de schrijver (bekend van de 'Jonge Samurai'-boeken) deze serie begint, is met oog voor detail en realisme. De auteur heeft dan ook zelf bodyguardtraining gevolgd en dat is duidelijk te merken in het verhaal. Het is bijzonder spannend en met de leuke personages ontstaat een boeiende dynamiek die opgroeien in een heel ander perspectief plaatst. Het tempo en de filmische schrijfstijl passen in de traditie van Hollywood-films en televisieseries waarmee jongeren opgroeien, met dit verschil dat in dit verhaal zeker ruimte is voor de emotionele kant van de personages. Het belooft zeker iets voor volgende delen, maar gelukkig staat dit deel met een afgerond verhaal prima op zichzelf. Heruitgave van het eerste deel van de serie, waarin in 2018 het zesde deel* verscheen. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000389445 | 355 pagina's

Titel Gijzeling
Auteur Chris Bradford
Secundaire auteur Karin Pijl
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk, herziene uitgave;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2023
Overige gegevens 355 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Van Goor, (c)2016 - Vertaling van: Hostage. - Londen : Pwnguin Books Ltd., (c)2013. - (Bodyguard ; 1)
ISBN 9789000389445
PPN 439098602
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Ontvoeringen ; Bodyguards
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bodyguard
Boek

Bodyguard (2016-...)

vol. 1
Uitgeleend
Chris Bradford