Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Aap rijdt naar de bakker
Boek

Aap rijdt naar de bakker = Malpka jedzie do piekarni ([2022])/ [tekst] Christine Sterkens, [illustraties] Rutger Van Parys ; [vertaling uit het Engels] Joanna Urbaniak

Aap gaat naar de bakker. Zijn brood is op. Giraf wil zijn keuken verven. Hij heeft verf nodig. Ook Bij gaat op stap voor een boodschap. Het schiet niet op. Hoeveel auto's staan er in de rij? Oblong prentenboek met vrolijke kleurenfoto's en tweetalige tekst. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Deeltje uit de reeks 'Nik-Nakboekjes', tweetalige prentenboekjes in combinatie met Nederlands, over een aap die naar de bakker gaat en in de file belandt. Om de andere bladzijde worden kleurenfoto's getoond van een dier dat op weg gaat om een boodschap te doen. Op de volgende bladzijde zie je de file bij elk dier langer worden. In een getekend wolkje zie je wat de dieren willen doen of wat ze gaan halen. Het eenvoudige verhaaltje wordt verteld in een of twee regels tekst per dubbele pagina. Er komt rijm en herhaling in voor. Onderweg kan je onder andere tellen, kleuren benoemen en bedenken of je de auto wel had moeten nemen. Het eenvoudig uitgegeven boekje, in klein, bijna vierkant formaat en gedrukt op glanzend papier, heeft een positieve sfeer door de vrolijke kleuren. De tekst is in twee kleuren gedrukt, oranje/geel (Nederlands) en groen (Pools). De serie is bedoeld voor kinderen voor wie Nederlands niet de thuistaal is. De boekjes verschijnen in diverse taalcombinaties; dit deeltje is er o.a. ook in combinaties met Engels, Turks en Arabisch*. Zeer bruikbare serie voor kinderen in meertalige omgevingen, o.a. in asielzoekerscentra en voor migranten. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

NederlandsPools | 9789493136717 | 31 pagina's

Titel Aap rijdt naar de bakker = Malpka jedzie do piekarni
Uniforme titel Malpka jedzie do piekarni
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Rutger Van Parys ; Joanna Urbaniak
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : vzw Herkes, [2022]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Omslagtitel. - Tekst in het Nederlands en in het Pools
ISBN 9789493136717
PPN 438507096
Thematrefwoord Tellen ; Kleuren ; Vervoermiddelen ; Fotoprentenboeken ; Meertalige jeugdboeken
Taal NederlandsPools