Als Verdriet op bezoek komt
Boek

Als Verdriet op bezoek komt (2022)/ Eva Eland

Wat doe je als Verdriet plotseling voor je deur staat? Een meisje krijgt verschillende tips hoe ze hiermee om kan gaan. Prentenboek met bruine lijntekeningen met enkele steunkleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat doe je als Verdriet plotseling voor je deur staat? Je doet open, maar Verdriet volgt je overal en je krijgt het er benauwd van. Het meisje in dit prentenboek krijgt verschillende adviezen hoe ze er mee om zou kunnen gaan. Door naar Verdriet te luisteren of er een wandeling mee te maken. En als troost blijkt dat Verdriet ook zomaar weer kan verdwijnen. De bruine lijntekeningen met een lichtrode steunkleur zijn mooi in hun eenvoud; de tekening van Verdriet (in een groene kleur) roept associaties op aan de figuur Barbapapa. In elke illustratie over een spread staan enkele zinnen in een bruine letter. Doordat in de tekst tegen het meisje wordt gepraat, wordt enige afstand gecreëerd. Eva Eland is een van oorsprong Nederlandse auteur, maar woont in Engeland, waardoor het boek eerst in het Engels verscheen. In 2019 bekroond met een Vlag en Wimpel. Het boek, een ongewijzigde heruitgave, geeft fijne voorbeelden van wat je kunt doen wanneer je verdrietig bent en is een mooi uitgangspunt om in gesprek te gaan over verdriet. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025876036

Titel Als Verdriet op bezoek komt
Auteur Eva Eland
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2022
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - 1e druk: 2018 - Vertaling van: When sadness comes to call. - London : Andersen Press Ltd., ©2018
ISBN 9789025876036
PPN 440364191
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdriet
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Verdriet