Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Wat wij zagen
Boek

Wat wij zagen (oktober 2023)/ Hanna Bervoets

Een jonge vrouw solliciteert naar een baan als content moderator bij een online platform. Het werk is zwaar en ze krijgt gruwelijke beelden voorgeschoteld, maar toch voelt ze zich op haar plek. Als ze verliefd wordt op een collega, lijkt de toekomst hen toe te lachen.

Aanwezigheid

Recensie

Een heruitgave van Hanna Bervoets Boekenweekgeschenk over het dagelijks leven van een content moderator en de vraag wie of wat ons wereldbeeld bepaalt. Wanneer Kayleigh in de financiële problemen raakt, solliciteert ze naar een baan als 'content moderator' voor een online platform. Haar taak: beoordelen welke aanstootgevende filmpjes, foto's en tirades moeten worden verwijderd. Kayleigh en haar collega's zien gruwelijke dingen voorbijkomen, en de richtlijnen van het platform zijn vaak onnavolgbaar. Toch voelt Kayleigh zich op haar plek, want binnen het moderatorenteam vindt ze broederschap, en als Kayleigh verliefd wordt op haar collega Sigrid lacht de toekomst hen toe. Of lijkt dat maar zo? Vlot en eigentijds geschreven vanuit het ik-perspectief van Kayleigh, die terugkijkt op haar periode bij het platform. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Hanna Bervoets (1984) is een Nederlandse schrijver. Ze schreef meerdere romans en won in 2017 de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. 'Wat wij zagen' werd een internationale BookTok-hit en is aan vijftien landen verkocht.

Specificaties

Nederlands | 9789493339071 | 108 pagina's

Titel Wat wij zagen
Auteur Hanna Bervoets
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Pluim, oktober 2023
Overige gegevens 108 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk (Boekenweekgeschenk): 2021 - Met literatuuropgave
ISBN 9789493339071
PPN 440201527
Thematrefwoord Sociale media
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geschenk
Boek

Geschenk bijdragen van Nederlandsche schrijvers en schrijfsters, bijeengebracht ter gelegenheid van de Nederlandsche boekenweek (1932-...)

vol. 2021
Uitgeleend