Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De marathon
Boek

De marathon ([2023])/ Stephen King, vertaling [uit het Engels] Mariella Snel ; redactionele bewerking Henk Hardeman

In de nabije toekomst wordt in Amerika een lange afstands duurloop gehouden waarbij de deelnemers voortdurend met de dood worden bedreigd.

Aanwezigheid

Recensie

Amerika, in een heel nabije toekomst: de Marathon is het brood & spelen geworden van de massa. Honderden jongeren beginnen aan de Marathon, die dagen duurt. De regels zijn eenvoudig: sta stil, en je wordt doodgeschoten. Val of treuzel drie keer, en je sterft. Er mag maar één winnaar zijn, de laatste overlevende. Winnaar worden van de Marathon betekent de uiterste glorie, maar tijdens de tocht zelf wordt de Marathon de uiterste nachtmerrie voor alle deelnemers die van alle menselijke waarden afstand moeten doen. De roman tekent een bijtend beeld van de psychologische aftakeling van de deelnemers, en eindigt met een bijna surrealistische wending. Een scherpe satire op de commercialisatie van de sport, en het misbruik daarvan voor politieke doeleinden, tevens een stevige psychologische tekening van een aantal jongeren. Ondanks het relatief ontbreken van actie verveelt de roman geen ogenblik.

Specificaties

Nederlands | 9789021039787 | 286 pagina's

Titel De marathon
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Mariella Snel ; Henk Hardeman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 286 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Luitingh, 1988 - Vertaling van: The long walk / Richard Bachman. - New York : New American Library, 1979 - Eerder verschenen in: 4× Stephen King (Richard Bachman). - Utrecht : Luitingh, 1986
ISBN 9789021039787
PPN 438366174
Genre thriller - science-fiction
Taal Nederlands