Dexter tast in het duister
Boek

Dexter tast in het duister ([2023])/ Jeff Lindsay, vertaald [uit het Engels] door Fanneke Cnossen

Een charmante seriemoordenaar, die werkt bij het forensisch instituut van Miami, wordt door de politie te hulp geroepen als de verbrande en onthoofde lijken van twee studenten zijn gevonden.

Aanwezigheid

Recensie

Terwijl Dexter Morgan zijn bruiloft voorbereidt, worden in Miami twee verbrande en onthoofde lijken gevonden. Dexter wordt er als forensisch expert bijgehaald en, vreemd genoeg, laat juist nu de tweede stem in zijn hoofd hem in de steek. Al spoedig lijkt het dat de seriemoordenaar het nu op Dexter voorzien heeft. Dexter voelt dat er op hem geloerd wordt terwijl hij thuis zijn best doet om met zijn aanstaande en haar twee kinderen een echt gezin te stichten. Maar dan blijken de kinderen van tien en zeven ook nog eens op een ongezonde manier in de dood geïnteresseerd te zijn. Een seriemoordenaar laten zoeken door een medewerker van de politie die zelf ook seriemoordenaar is, is natuurlijk flauwekul. De thrillerliefhebber moet dus geen serieus verhaal verwachten, maar net als in de televisieserie genoegen scheppen in de zwarte humor, de vreemde figuren, de vreemde gedachtekronkels, de 'interior monologues' en de spitsvondige gesprekken en opmerkingen die iedere scène omlijsten. Van de Dexter-boeken is een succesvolle televisieserie gemaakt, die door de VPRO is uitgezonden. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021039350 | 303 pagina's

Titel Dexter tast in het duister
Auteur Jeff Lindsay
Secundaire auteur Fanneke Cnossen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 303 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2011 - Vertaling van: Dexter in the dark. - New York : Vintage Books, (c)2007
ISBN 9789021039350
PPN 438093070
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands