Dexters donkere demonen
Boek

Dexters donkere demonen ([2023])/ Jeff Lindsay, vertaald [uit het Engels] door: Meindert Burger en Fanneke Cossen

Een charmante seriemoordenaar, die werkt bij het forensisch instituut van Miami, kiest zorgvuldig zijn slachtoffers uit als hij moet gehoorzamen aan een dwingende innerlijke stem.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede zelfstandig te lezen roman over Dexter Morgan, de forensisch laborant bij de politie in Miami met een persoonlijkheidsstoornis. Hij heeft een abnormaal gebrek aan empathie en in zijn hoofd heeft hij een tweede 'ik' ontwikkeld die hem opdraagt te moorden. Zijn pleegvader heeft hem ooit geleerd, dat er vele slechte mensen ongestraft blijven rondlopen, waardoor Dexter zijn donkere kant is gaan gebruiken om kindermoordenaars en verkrachters uit de weg te ruimen. In dit boek krijgt Dexter te maken met een seriemoordenaar die zijn slachtoffers langzaam van hun ledematen ontdoet. Omdat de nieuwe vriend van zijn zus op de lijst staat van deze folteraar gaat Dexter naar hem op jacht. Dexter (ik-persoon) komt naar voren als een sympathieke persoon omdat hij moordt als een moderne Robin Hood. Soms is het geheel wat macaber, maar vaker grappig door de luchtige stijl, waarin Dexter met veel cynisme en humor over zijn eigen belevenissen vertelt. Van de Dexter-boeken is een succesvolle televisieserie gemaakt, die door de VPRO is uitgezonden. Paperpack met kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021039343 | 237 pagina's

Titel Dexters donkere demonen
Auteur Jeff Lindsay
Secundaire auteur Meindert Burger
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 237 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2011 - Vertaling van: Dearly devoted Dexter. - New York : Vintage Books, 2005
ISBN 9789021039343
PPN 438093062
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands