Dexters duistere dromen
Boek

Dexters duistere dromen ([2023])/ Jeff Lindsay, vertaald [uit het Engels] door: Martin Jansen in de Wal

Door zijn werk bij het forensisch instituut van Miami is een charmante, maar meedogenloze seriemoordenaar betrokken bij het onderzoek naar een aantal moorden die hij niet gepleegd kan hebben, of toch wel?

Aanwezigheid

Recensie

Dexter Morgan is bloedanalist bij de politie, maar 's avonds gaat hij achter slechterikken aan en doodt hen op een afschuwelijke manier. Hij wordt daarbij gestuurd door de Zwarte Ruiter, die in zijn hoofd meepraat en -denkt. In dit eerste deel uit een serie van vijf boeken gaat Dexter samen met zijn zus, ook bij de politie, achter een seriemoordenaar aan wiens werk wel heel veel op de moorden van Dexter lijkt. Een bijzonder gegeven op een bijzondere manier verteld voor een doelgroep die niet alleen uit is op spanning. Het taalgebruik is dromerig, cynisch, humoristisch en spannend tegelijk. De inhoud van het verhaal over de moorden (zeer bloederig beschreven) lijkt ondergeschikt aan de gedachtes van de ogenschijnlijk introverte Dexter. De boeken zijn ook verfilmd voor televisie; op het omslag een foto van Dexter (acteur Michael C. Hall is ook bekend als Steven Fisher uit Six Feet Under). Paperback, kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021039329 | 238 pagina's

Titel Dexters duistere dromen
Auteur Jeff Lindsay
Secundaire auteur Martin Jansen in de Wal
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 238 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave van deze uitgave: (c)2009 - Vertaling van: Darkly dreaming Dexter. - New York : Greenburger, (c)2004 - Oorspronkelijke titel: De linkerhand van God. - Baarn : De Fontein, 2004
ISBN 9789021039329
PPN 438093054
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands