Dexters sinistere schepping
Boek

Dexters sinistere schepping ([2023])/ Jeff Lindsay, vertaald [uit het Engels] door Fanneke Cnossen

De donkere kant van een politieman komt naar voren wanneer zijn zus wordt neergestoken door een vermoedelijke seriemoordenaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dexter Morgan, een ogenschijnlijk sympathieke en charmante man, werkt als bloedanalist bij het forensisch instituut van Miami. Dexter leidt echter een dubbelleven: in zijn geest huist een tweede, psychopathische ik, zijn 'Zwarte Ruiter', die hem soms dwingt te moorden. Zijn vader heeft die impulsen weten om te buigen tot het minst kwade: Dexter kan overtuigend doen of hij normaal is en doodt alleen maar slechteriken. In dit deel is hij pas getrouwd met Rita (die van niets weet) en alle moorddadige neigingen lijken onder controle tot er een creatieve seriemoordenaar aan de slag gaat met het kunstzinnig etaleren van de lichaamsdelen van zijn slachtoffers op het strand van Miami. Ondertussen houdt Dexter zich ook bezig met de 'opvoeding' van Rita's kinderen die ook psychopaten blijken te zijn. Vierde deel in een stijlvolle, onderhoudende en bizarre misdaadserie vol spanning en macabere humor waarin je ondanks alles toch sympathie voelt voor de sinistere hoofdpersoon die je deelgenoot maakt van zijn gedachten en daden. Als tv-serie, in Nederland uitgezonden door de VPRO, een succes. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021039367 | 287 pagina's

Titel Dexters sinistere schepping
Auteur Jeff Lindsay
Secundaire auteur Fanneke Cnossen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 287 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2011 - Vertaling van: Dexter by design. - New York : Doubleday, (c)2009
ISBN 9789021039367
PPN 438093089
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands