Ongewenst & Verzwegen
Boek

Ongewenst & Verzwegen ([2023])/ Kristina Ohlsson, uit het Zweeds vertaald door Edith Sybesma

Bundeling van twee verhalen waarin rechercheur Frederika Bergman en haar collega Alex Recht de ontvoering van een klein Zweeds meisje onderzoeken en de raadselachtige moord op een dominee en zijn vrouw.

Aanwezigheid

Recensie

Een bundeling van twee Scandinavische detectives uit de serie over rechercheur Fredrika Bergman. In 'Ongewenst' wordt in Zweden een meisje uit een trein ontvoerd en later dood aangetroffen met 'ongewenst' op haar voorhoofd geschreven, wat leidt tot een jacht op een meedogenloze moordenaar. In 'Verzwegen' wordt een tienermeisje aangevallen op midzomeravond. Vijftien jaar later wordt een man gedood bij een vluchtmisdrijf. Dan worden een priester en zijn vrouw dood aangetroffen. Fredrika Bergman en haar collega's worden toegewezen aan deze schijnbaar ongerelateerde zaken. Al snel blijkt dat er nog meer vreemde gebeurtenissen met elkaar in verband staan. In klare taal en meeslepend geschreven. Kristina Ohlsson (Kristianstad, 1979) is een internationaal bekende Zweedse schrijver en politicoloog. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789044366655 | 719 pagina's

Titel Ongewenst & Verzwegen
Uniforme titel Verzwegen Ongewenst en Verzwegen Ongewenst
Auteur Kristina Ohlsson
Secundaire auteur Edith Sybesma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2023]
Overige gegevens 719 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Vianen : The House of Books, (c)2010, (c)2011 - Vertaling van: Askungar. - Stockholm : Piratförlager, (c)2009 ; Tusenskönor. - Stockholm : Piratförlager, (c)2010
ISBN 9789044366655
PPN 437988686
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Fredrika Bergman-serie
Boek

Fredrika Bergman-serie (2022-...)

vol. dl. 1 en 2
Uitgeleend
Kristina Ohlsson