Toekomstbedrijven
Boek

Toekomstbedrijven hoe steward-ownership ons gidst uit het tijdperk van de aandeelhouder ([2023])/ Gijsbert Koren, Nina de Korte

Pleidooi voor duurzame bedrijfsvoering door middel van steward-ownership, waarbij zorgdragers de lange termijn-visie waarborgen.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over duurzame bedrijfsvoering. Het boek onderzoekt de problemen van het huidige bedrijfsmodel, waarbij aandeelhouders vaak de prioriteit hebben voor snelle winstmaximalisatie, wat leidt tot het verlies van de oorspronkelijke missie van bedrijven en negatieve gevolgen voor toekomstige generaties. Het boek introduceert het concept van steward-ownership, waarbij stewards, of zorgdragers, de leiding hebben en zorgen voor de lange termijn prestaties en het behoud van de missie van het bedrijf. Het boek bespreekt ook succesvolle voorbeelden van steward-owned bedrijven. Inzichtelijk en toegankelijk geschreven. Met enkele zwart-witillustraties. Nina de Korte (1990) werkte als marketingadviseur bij energiestartups en is gastdocent Social Entrepeneurship. Gijsbert Koren (1985) is ondernemer, crowdfundingpionieer en initiatiefnemer van We Are Stewards.

Specificaties

Nederlands | 9789047017226 | 232 pagina's

Titel Toekomstbedrijven : hoe steward-ownership ons gidst uit het tijdperk van de aandeelhouder
Auteur Gijsbert Koren
Secundaire auteur Nina de Korte
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, [2023]
Overige gegevens 232 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789047017226
PPN 437450546
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bedrijfsorganisatie ; Duurzame ontwikkeling ; Aandeelhouders
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Bedrijfsorganisatie