Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het Tokiotribunaal
Boek

Het Tokiotribunaal de geboorte van het moderne Azie (2023)/ Gary J. Bass, vertaald uit het Engels door Frans Reusink, Piet Dal en Bart Gravendaal

Verhandeling over het verloop en de historische invloed van het Proces van Tokio, het twee jaar durende strafproces om Japanse oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog te berechten. Met foto's en kaarten.

Aanwezigheid

Recensie

Een lijvige (894 p.) verhandeling over het verloop en de historische invloed van het Proces van Tokio. Na de overgave van Japan aan de geallieerden boog de wereld zich over de kwestie hoe men na alle bloedvergieten en verwoesting verder moest. Het leek duidelijk: de leiders van Japan moesten berecht en gestraft worden voor hun oorlogsmisdaden en wreedheden jegens burgers. Het Tokioproces bood de geallieerden de kans om een wettelijk kader te scheppen voor het vervolgen van oorlogsmisdaden, terwijl Japanse leiders bepleitten dat het hun intentie was om Azië te bevrijden van westers imperialisme. Het proces, dat meer dan twee jaar duurde, bracht uiteindelijk meer verdeeldheid met zich mee, wat tot vandaag internationale spanningen veroorzaakt. Verdiepend en intelligent geschreven. Met name geschikt voor geoefende lezers met verregaande interesse in het onderwerp. Met foto's en kaarten in zwart-wit. Gary J. Bass (1969) is een Amerikaanse auteur en academicus. Hij is universitair hoofddocent internationale betrekkingen aan Princeton University en schreef meerdere bekroonde boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789048829521 | 894 pagina's

Titel Het Tokiotribunaal : de geboorte van het moderne Azie
Auteur Gary Jonathan Bass
Secundaire auteur Frans Reusink ; Piet Dal ; Bart Gravendaal
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Hollands Diep, 2023
Overige gegevens 894 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Judgment at Tokyo. - Random House, 2023
ISBN 9789048829521
PPN 439224187
Rubriekscode 398.22
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tokio-processen; Politieke geschiedenis ; Internationaal recht ; Wereldoorlog II
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Strafprocessen