Wokbijbel
Boek

Wokbijbel van fried rice tot kip met citroengras en van pad thai tot noedels met buikspek ([2023])/ Noni Kooiman, fotografie: Mitchell van Voorbergen ; redactie: Esther Zwart, Jasper van den Akker en Yulia Knol

Verzameling van meer dan tweehonderd wokrecepten op basis van groenten, vlees, vis, schaaldieren, tempeh of tofu. Met praktische beschrijvingen van bereidingstechnieken. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een uitgebreid naslagwerk (431 blz.) in de serie 'Kookbijbels' met ruim tweehonderd wokrecepten. Van sesamnoedels met gebakken paddenstoelen tot kip in tamarinde en van Vietnamese garnalensalade tot zeeduivelcurry: in dit kookboek beschrijft Noni Kooiman meer dan tweehonderd recepten om te bereiden in een wok. Groenten, vlees, vis, maar ook schaaldieren, tempeh en tofu worden zo samen met verse smaakmakers in korte tijd op hoog vuur knapperig en smaakvol. Daarnaast bevat het boek recepten voor frisse salades en sauzen, heldere stap-voor-stap-uitleg en praktische tips voor bereidingstechnieken. Toegankelijk en instructief geschreven. Met aantrekkelijke kleurenfoto's.Noni Kooiman kookte de afgelopen tien jaar in verschillende restaurants in Parijs en Amsterdam. Ze werkt tegenwoordig als kookboekenschrijver, kok en foodstylist. Eerder verscheen van haar hand 'Switi Sranan' over de Surinaamse keuken.

Specificaties

Nederlands | 9789048868735 | 431 pagina's

Titel Wokbijbel : van fried rice tot kip met citroengras en van pad thai tot noedels met buikspek
Auteur Noni Kooiman
Secundaire auteur Mitchell van Voorbergen ; Esther Zwart
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Carrera culinair, [2023]
Overige gegevens 431 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789048868735
PPN 439215889
Rubriekscode 629.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wokrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Wokrecepten

Relaties/Serie

Kookbijbels
Boek

Kookbijbels (2017-...)

vol.
Uitgeleend